Víte, který hermelín je nejlepší?

Hermelín je druh plísňového sýru, který se v českých domácnostech objevuje na talíři velice často. Svou popularitu si vydobývá svou jedinečnou chutí i širokými možnostmi použití. Můžete jej zapéct, naložit, osmažit, grilovat nebo použít do omáček. Čerstvý se hodí do salátů a také chutná výborně samotný jen se sklenkou dobrého vína. Ne všechny sýry v tomto případě hermelíny se mohou pochlubit stejně dobrou kvalitou. Jaký si kupujete vy?

Tradice s výraznou chutí

Na prvním místě se pro svou jemnou chuť umístil hermelín Président Camembert s bílou plísní na povrchu. Velice příznivá cena a kvalitní složení z něj dělají vítěze. Druhé místo překvapivě obsadil měkký polotučný zrající sýr s bílou plísní na povrchu. Tady se potvrzuje, že ne vše, co je levné, je špatné. Sýr, který stojí 15 korun, vás může zaujmout svou vyzrálou a výraznou chutí. Třetí příčka patří Králi sýru – nebeský. Měkký, jemný sýr, který není nijak ošizen uzavírá trojici nejlepších hermelínů, které můžete na českém trhu zakoupit.

nebeský

Čtvrté místo si vysloužil měkký a jemný Plesnivec od Madety. Pátý skončil Camembert od Blaníku. V první desítce najdete rovněž klasický a tradiční hermelín od Krále sýrů, Camembert od Merci Chef!, Camembert z výroby Tesco, Camembert od firmy Polser a Camembert z produkce Billa.

plesnivec

Dopřejte si na stůl kvalitní a chutný hermelín, který vám dopřeje výborný chuťový zážitek. Ceny hermelínů nejsou nijak závratné a může si je dopřát opravdu každý. Kvalita jídla je často podceňována a vy se tak připravujete o zdravé a chutné stravování. Je čas na změnu, a začít můžete právě u hermelínu.